Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
.

Amit rólunk tudni érdemes:

  Intézményünk neve Bérbaltavári Micimackó Óvoda. Az óvoda önkormányzati fenntartású.  Az intézmény egy csoporttal működik, 17 gyermekkel. Programunk összeállításánál az Óvodai nevelés    országos alapprogramjának alapelveit és Zilahiné – Stöckertné: Óvodai nevelés játékkal, mesével minősített óvodai program elemeit használtuk fel. A program lényege a kíváncsiságra alapozott  tágan értelmezett tanulás, központban a szabad játékkal, amelyhez elegendő időt, helyet és eszközöket biztosítunk a gyermekek számára.

Az óvoda épülete egy éve teljes felújítást nyert. A pályázat segítségével új tető, napkollektor, színezés és szigetelés, teljes belső átalakítás történt. A csoportszoba nem csak új bútorzatot kapott, de ízlésesen berendezett, a természetesség alapelvét követi. A gyermekek játékai megújultak, zömében fa játékok. A csoportszobában lévő játékok megfelelnek a gyermekek életkori sajátosságainak, a korcsoportok közti különbségeket figyelembe véve. A kialakított játszósarkok (mosókonyha, babakonyha, bolt) lehetőséget adnak a szerepjátékra, a változatos méretű, alakú, színű kockák, építők a konstruáló játékokra. 

 Az óvoda udvarán két éve történt meg a felújítás. Nem csak játszóvárat, de mérleghintát, mászókát, homokozót telepítettünk.  Az eszközkészletünk nagy része szintén nem idősebb két évnél. A kis biciklik, rollerek és a homokozó játékok a gyerekek kedvencei.

Az óvoda különlegessége, hogy 17 gyermekünkből 16 roma származású kisgyermek. A nemzetiségi sokszínűséget mindenki elfogadja. A szülők közössége együttműködő. Számtalan rendezvényt valósítottunk meg a segítségükkel. A faluban zajló eseményeken, megmozdulásokon, ünnepeken mi is ott vagyunk. Karácsonyi, farsangi műsorral készülünk, foglalkozásokon veszünk részt, jótékonysági rendezvényeket kezdeményezünk. 
2020-ban elnyertük a Biztonságos Óvoda címet. A cím elnyerésével párhuzamosan egy bicikli pályát is létesítettünk az udvaron, hogy gyermekeink a közlekedésről szerzett  új ismereteiket a gyakorlatban is alkalmazhassák.
Szintén 2020-ban teljes fal nagyságú kézzel festett meseillusztrációkkal díszítettük az altató helységet. Azóta nem csak az altató szobában, hanem az udvaron is találhatóak kreatív, illetve fejlesztő céllal készült rajzok, festmények.
2021-ben elkészültek a csoport egyen polói.A zöld színnel a természetességet, a környezetünk védelmét fejezzük ki.
2022-ben tovább igyekeztünk formálni intézményünk arculatát. Megmutatni, hogy fejlődik kis közösségünk évről évre. Új honlapunkra minden kedves látogatót szeretettel invitálunk.